❗️BELANGRIJK BERICHT❗️

Podologie is een paramedisch beroep. De praktijk blijft open. U kan telefonisch of via e-mail een afspraak maken. Wij zorgen dat de hygiënische voorschriften strikt opgevolgd worden en de nodige afstandsregels in acht genomen worden.

Tot snel ! 🍀👣 Lisa & Joren

Uw podoloog? Lisa Martens

Ik ben Lisa Martens, erkende podoloog. In juni 2015 behaalde ik mijn Bachelordiploma in de Podologie aan de Artevelde Hogeschool te Gent.

"Voortvloeiend vanuit mijn passie"

Voortvloeiend vanuit m’n passie en interesse in de sportwereld, specialiseer ik me in het maken van podologische (sport)zolen. Natuurlijk kunnen ook niet-sportievelingen bij mij terecht.

Doordat ik werkzaam ben in vier multidisciplinaire centra sta ik in nauw verband met verschillende (manuele)kinesitherapeuten & osteopaten. Teamoverleg en onderlinge doorverwijzing maken het mogelijk om patiënten veel ruimer te behandelen. Tevens ben ik als podoloog werkzaam in het AZL, waar ik diabetespatiënten screen.

Om up-to-date te blijven van nieuwste ontwikkelingen in de podologie, woon ik regelmatig binnen-en buitenlandse congressen bij.

Wat is podologie?

Een podoloog behandelt mensen met klachten ter hoogte van het onderste lidmaat. Een foutieve voetenstand kan de onderliggende oorzaak zijn van knie-, heup-en/of rugproblematiek.

Frequente aandoeningen zijn platvoeten, een achillespeesontsteking, een beenlengteverschil, een peesbladontsteking, etc …

Uw klachten zullen oorzakelijk behandeld worden a.d.h.v. een uitgebreid onderzoek. Vervolgens wordt een adequate behandeling opgestart na het evalueren van de onderzoeksresultaten.

U hebt geen voorschrift nodig. Tot heden is er slechts beperkt terugbetaling voor podologische zooltherapie *. Zo hoeft u niet eerst een specialist te consulteren om een voorschrift te bekomen.

* Sinds januari 2017 voorziet het Partena ziekenfonds jaarlijks een terugbetaling van € 50 / paar podologische zolen.
* Sinds 2018 voorziet ook de CM een jaarlijkse terugbetaling van € 30

Onderzoek

1.

Anamnesegesprek

Hierbij schets ik je activiteitsniveau, werkomgeving, medische voorgeschiedenis en pijnbeleving.

2.

Biomechanisch en klinisch onderzoek

Er wordt een beeld gevormd van de algemene mobiliteit van de onderste ledematen. Tevens wordt de Core stability, een belangrijk topic in de blessurepreventie, geëvalueerd.

3.

Gang- en/of loopanalyse

Uw gang- en/of looppatroon wordt in verschillende fasen geanalyseerd. Aan het einde van het onderzoek worden de beelden samen met u geëvalueerd. Deze analyse wordt tevens gefilmd. Dit maakt een correcte opvolging op lange termijn mogelijk.

4.

Plantaire drukmeting

Verschillende (piek)drukken worden gemeten tijdens het stappen en/of het lopen. Relevante resultaten van deze drukmeting worden geïntegreerd in uw zoolconcept. Dit is bijzonder interessant bij diabetici en/of reumapatiënten om pijnlijke drukpunten te ontlasten.

Vervolgens wordt een passende behandeling voorgesteld en opgestart.

Behandeling

Ngl. de mogelijkheden en slaagkansen kan er geopteerd worden voor onderstaande behandelingswijzen :

Educatie/advies

Er wordt advies gegeven omtrent stretchoefeningen, (sport)schoenkeuze, kniptechniek,.... Doorverwijzing naar andere disciplines is tevens belangrijk om u een oorzakelijke aanpak van uw klachten te garanderen.

Zooltherapie

Een podologische zool tracht uw gangpatroon zodanig te sturen om bijgevolg uw beweging te optimaliseren.

Siliconetherapie

Een afwijkende tenenstand kan (gedeeltelijk) gecorrigeerd worden a.d.h.v. siliconetherapie. Dit is afhankelijk van de mobiliteit van uw gewrichten. Er kan tevens geopteerd worden om louter comfort te bieden. Hierbij wordt een zachter materiaal gebruikt.

Zolen

Waarom een podologische zool ?

 • Gebaseerd op een 3D-scan van je voet
 • Mooie, unieke pasvorm
 • Statische én dynamische analyse
 • Stuurt je in een optimaal bewegingspatroon

Ontwerp van uw zool

 • Grondige analyse
 • 3D-scan van beide voeten in gecorrigeerde stand
 • Zoolconcept op basis van voorgaand onderzoek
 • Uw zolen worden uitgefreesd en afgewerkt in eigen atelier

STAPPEN IS EEN DYNAMISCH ASPECT

Contact

Via onderstaand formulier kan u terecht om een afspraak te maken of indien u vragen hebt m.b.t. podologie.

Wat neemt u mee op consultatie?

 • Short
 • Indien u reeds steunzolen draagt, gelieve uw huidige steunzolen mee te nemen.
 • Indien u medisch beeldmateriaal ter beschikking hebt, gelieve dit mee te nemen.
 • Indien u frequent sport, gelieve uw sportschoenen mee te nemen voor een adequate loopanalyse.